13 Haziran 2024 Perşembe

Şimşek’le çalışmak mı, Şimşek’i göndermek mi?

CHP'li ekonomi kurmaylarının Şimşek'le görüşüp beraber çalışma yapacaklarına ilişkin açıklamalar tartışmaya yol açtı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek X hesabından paylaşımda bulunarak, "Güçlü ekonomi programımızla uluslararası finansal kuruluşların yatırım yaptığı önde gelen ülkelerden olmayı sürdüreceğiz" dedi. Konuyla ilgili olarak ekonomist Erinç Yeldan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise Şimşek’in bu açıklamasının Türkiye’nin uluslararası işbölümü içerisinde ucuz işgücü deposu olarak, çok uluslu tekellerin ve finans sermayesinin hizmetinde olmaya devam edeceği anlamına geldiği şeklinde yorumladı.


Bu gelişmeler yaşanırken CHP Başkanı Özel’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüştüler ve görüşmeden CHP’nin üç ekonomi kurmayının Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmesi sonucu çıktı. Yerel seçimlerde Türkiye’nin birinci partisi konumuna gelen CHP’nin Mehmet Şimşek’le görüşerek onun tarafından yönetilen ekonomi politikasını destekleme görüntüsü vermesi ekonomik sorunlarla ile çıkışsızlık algısını güçlendiren bir gelişmedir. 

Mehmet Şimşek tarafından şekillendirilen ve Türkiye’nin uluslararası finans sermayesi tarafından insafsızca sömürülmesine yol açan ekonomi politikasının desteklenecek bir yanı yoktur. Mehmet Şimşek uluslararası finans sermayesinin temsilcisidir ve onunla görüşmenin gönüllü olarak finansal sermayenin boyunduruğuna girmenin dışında bir anlamı bulunmamaktadır. Atılması gereken adım Şimşek’le ekonomi politikasının detaylarını görüşmek değil, onun ekonomi politikasını yöneten aktör olma durumuna son vermektedir.   


Kaynaklar:

Şimşek: Ekonomi programımızla önde gelen ülkelerden olmayı sürdüreceğiz. https://www.bloomberght.com/ 12.06.2024

Erinç Yeldan’ın X hesabı @ErincYeldan 12.06.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder