21 Nisan 2024 Pazar

1 Mayıs'ın nerede kutlandığı mı, nasıl kutlandığı mı önemli?

1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanıp, kutlanmaması yerine emekçilerin ve tüm ulusun uluslararası mali sermaye tarafından istismarına dayalı Mehmet Şimşek programına karşı bir araya gelişin ifadesi olup, olmayacağı daha fazla önem taşıyor.

Yıllardır 1 Mayıs kutlamaları farklı konfederasyonlar tarafından farklı şekilde yapılıyor. Taksim meydanı ısrarı da bu farklılaşmaya mazeret üreten bir olgu haline geldi. Önemli olan 1 Mayıs'ın hangi meydanda kutlanacağı değildir. Önemli olan farklı milliyetlerden tüm emekçilerin, köylülerin, gençlerin, emeklilerin ve küçük işletme sahiplerinin örgütlenmeleri aracılığı ile 1 Mayıs'a ortak talepleriyle katılabilmesidir. 


Mehmet Şimşek'in isminde cisimleşen ve Türkiye'nin üzerine kara bulut gibi çöken uluslarası mali sermayenin ekonomi politikasına güçlü karşı çıkışın adresi değişik milliyetlerden emekçilerin ve halkı bir araya getiren 1 Mayıs meydanları olabilir. 2024 yılının 1 Mayıs kutlamalarının, Taksim meydanı tartışmalarının gölgesinde kalmasına izin vermemek gerekiyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder